Podcasts
Det normale menneske
Velkommen til serien Det Normale Menneske.
Jeg hedder Jon, og jeg er nyuddannet psykolog, men efter fem års studier er der stadig en lang række spørgsmål, jeg ikke har fået svar på. Og det, der nager mig allermest, er, hvordan vi tegner grænsen mellem det normale og det unormale.
Gennem en række af interviews med nogle af landets mest anerkendte psykologer vil jeg stille de spørgsmål, der ikke lader sig besvare i en forskningsundersøgelse eller i en grundbog. De spørgsmål som jeg vil have svar på.
Det jeg egentlig vil vide er, hvordan skal vi forholde os til os selv. Hvornår er jeg normal? Og hvad vil det sige?
Hvorfor er der brug for en podcast om psykologi og normalitet?
Statistikken siger, at over halvanden million danskere er i behandling på eller andet tidspunkt. Så enten er det normalt at være syg eller så er rigtig mange danskere syge eller unormale. Hvordan forholder vi os til det som psykologer, personer og samfund?
Målet for podcasten er at fortælle om psykologiens centrale arbejdsområder, så lytteren forstår, hvad den kan gøre. Samtidig vil podcasten bidrage til at nuancere begreberne normal og unormal.
Hvordan lyder det?
Programmet er styret af værten og psykologen Jon Glud Kloster. Han er personligt engageret i emnerne og temaet dvs. han kan tale ud fra egne erfaringer fra studiet, praksissen og livet. Der er tre grundlæggende elementer i Det Normale Menneske. Hver inviterede psykolog taler om et bestemt emne under den overordnede tematik om normalitetsbegrebet. Det kan være det seksuelle, medicinering, mindfullness eller noget fjerde. Derudover er det vigtigt, at lytteren får et indblik i psykologens liv og virke, altså vil der også være tale om et portræt af psykologen. For det tredje skal programmet gennem samtalen kunne tilbyde samfundsmæssige perspektiver. Det må meget gerne skifte mellem det helt konkrete arbejde som psykolog og de større linjer, der kan trækkes ud over os mennesker.
Programmet vil være forskudt live i et halv times format. Scenen er “klinikken” eller det intime rum, hvor de to fagfæller deler erfaringer, tanker og historier.