fbpx

Om terapien og den psykologiske rådgivning jeg anvender

Terapien

Psykoterapi virker

Psykoterapi har vist sig særdeles effektivt til at lindre og helbrede psykiske smerter. Dette er bredt anerkendt inden for den videnskabelige verden, hvilket også er grunden til, at klienter med visse psykiske lidelser kan få offentligt tilskud til psykoterapeutisk behandling hos en tilskudsberettiget psykolog.

Der findes mange forskellige måder at bedrive psykoterapi på, og her er det vigtigt, at du som klient finder en psykolog, der anvender den metode, der virker for dig. Dette valg kan selvfølgelig være vanskelig at træffe, hvis du aldrig har været i terapi før, eller ikke har noget kendskabet til psykoterapeutiske metoder.

Terapi med videnskabelig effekt

Mange psykologer vedkender sig en evidens baseret tilgang – det vil sige en videnskabeligt bevist metode til psykoterapi. Dette kan være kognitiv adfærdsterapi, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness, Dynamisk terapi, Intensiv dynamisk korttidsterapi og så videre.

Jeg bruger selv den tilgang til psykoterapi, der hedder Intensiv dynamisk korttidsterapi (ISTDP). Dette er som de førnævnte tilgange, en empirisk valideret behandlingsform, som har vist sig effektiv overfor en lang række psykiske lidelser, herunder depression, angst, stress, personlighedsforstyrrelser og psykosomatiske lidelser.

 

Det terapeutiske arbejde

I terapien vil vi arbejde med de følelser, som du oplever her og nu, da håndteringen af disse følelser ofte er det, der leder til de symptomer, du lider under. Der er et særlig fokus på den relation, der er imellem os, og vi arbejder hele tiden med at opretholde et problemorienteret fokus – altså hvad er grunden til, at vi sidder her, da målet med terapien er, at vi sammen skal løse de problemer, der bremser dig i at leve det liv, du ønsker at leve.

Jeg anvender også elementer fra kognitiv adfærdsterapi og mindfulness. Det vigtigste er, at du får noget ud af terapien. Så hvis du kan mærke, at du virkelig får noget ud af en bestemt øvelse eller tilgang, er det selvfølgelig det, vi gør. Målet med terapien er, at du kan mærke, at vi arbejder os i den rigtige retning.

Jeg har lavet en lille video, hvor jeg beskriver hvad det vil sige at på i terapi. Du finder videoen her.

Ønsker du at høre mere min tilgang til psykoterapi, eller ønsker du en tid, så ring til mig på 26131209 eller kontakt mig her.

Hvad er psykologisk rådgivning

Psykologisk rådgivning kan bedst beskrives som en samtale, der sigter at besvare et konkret spørgsmål, vejlede, rådgive og støtte i en vanskelig proces.

Denne rådgivningsform adskiller sig fra psykoterapi på flere områder. Her kan klienten få direkte råd fra psykologen. Dette kan eksempelvis være, “hvordan støtter jeg mit barn med autisme? Eller “hvad kan jeg gøre for at opnå mit nytårsfortsæt”. Her vil klienten få direkte svar, da jeg har den faglige indsigt i, hvordan en forælder støtter sit barn, samt jeg ved, hvordan du kan opnå dine mål (så længe de er realistiske).

Forløbene er kortere, da der her er tale om problemstillinger, der kan beskrives som forholdsvis lette. Ikke sagt, at det at have et barn med autisme er let, men målet er at få noget viden og rådgivning om situationen, ikke at bearbejde den mulige psykiske belastning dette kan medføre. Opstår behovet for en mere psykoterapeutisk behandling, er der ingen problemer ved at påbegynde dette. Dette vil dog kun ske, hvis det er klientens ønske. Terapi er noget klienten selv vælger at få, andet ville være højest uetisk.

Målet med psykologisk rådgivning er at afhjælpe klienten med nogle specifikke problemer samt at besvare de spørgsmål, klienten har, så godt som muligt. Dvs. en begrænset målsætning relateret til konkrete problemer.

Som beskrevet skelnes der her mellem psykoterapi og psykologisk rådgivning, hvor jeg beskriver disse to som værende to forskellige ting. Det skal siges, at de to tilgange rummer mange fælles træk, og i praksis kan en så direkte adskillelse være svær at opnå. Dette skyldes, at de to former for konsultation bruger relationen og kontakten mellem psykologen og klienten som et væsentligt middel mod bedring.

Står du i en situation, hvor du godt kunne bruge hjælp, støtte eller rådgivning, så kontakt mig ved at skrive i mailformularen her eller giv mig et ring på 26131209.

Jeg kan hjælpe dig videre eller sende dig i den retning, du har brug for.


Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function wp_rewrite_rules() on null in /var/www/psykologjon.dk/public_html/wp-includes/rewrite.php:564 Stack trace: #0 /var/www/psykologjon.dk/public_html/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_disk.class.php(358): url_to_postid('https://psykolo...') #1 /var/www/psykologjon.dk/public_html/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_disk.class.php(80): Cache_Enabler_Disk::create_cache_file('\x1F\x8B\x08\x00\x00\x00\x00\x00\x02\x03\xED\xBD]w\xE3...') #2 /var/www/psykologjon.dk/public_html/wp-content/plugins/cache-enabler/inc/cache_enabler_engine.class.php(149): Cache_Enabler_Disk::cache_page('<!DOCTYPE html>...') #3 [internal function]: Cache_Enabler_Engine::end_buffering('<!DOCTYPE html>...', 9) #4 /var/www/psykologjon.dk/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #5 /var/www/psykologjon.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #6 /var/www/psykologjon.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook in /var/www/psykologjon.dk/public_html/wp-includes/rewrite.php on line 564