fbpx
26 13 12 09 jon@psykologjon.dk
Rate this post

Er du nysgerrig på de forskellige gratis tilbud der findes, når det kommer til psykologhjælp? Så har jeg samlet en liste herunder, så du nemt kan overskue dine muligheder.

Du er også altid mere end velkommen til at kontakte mig, hvis du står med udfordringer, du ønsker min hjælp til. Det er uanset, om du oplever symptomer på angst, stress, depression eller andet. Det kan også være, du har et ønske om at kunne slippe negative tanker, få en hverdag med mere overskud, styrke dit selvværd eller noget helt fjerde. 

Uanset hvad årsagen måtte være til, at du ønsker hjælp fra en psykolog, så hjælper jeg dig med den helt rette behandling, som er skræddersyet til netop dig.

Her finder du en samlet oversigt over dine muligheder  

I denne oversigt har jeg samlet nogle af de gratis behandlingstilbud, der findes på psykologhjælp i Århus. Det er ikke alle, der har mulighed for at betale den relative høje pris for at gå til psykolog. Derfor har jeg lavet en oversigt over mulighederne for at få en gratis psykolog i Århus.

Jeg har også samlet nogle forskellige tilskudsmuligheder, hvor du kan få dækket dele af dine udgifter til at gå til psykolog i Århus.

Er du i tvivl, om du kan få tilskud eller gratis psykologbehandling, så kontakt mig her.

 

Århus kommune tilbyder gratis psykologhjælp til unge

Her skal man opfylde en række krav for at få den gratis behandling:

 

  • du har psykiske problemer, der påvirker din hverdag
  • du ikke har mulighed for psykologhjælp, f.eks. henvist af din egen læge eller via din uddannelsesinstitution
  • du er i alderen 15 – 27 år
  • du er bosat i Århus kommune

Igennem dette tilbud kan du få 5 samtaler. Se mere på dette link: www.aarhus.dk/borger/sundhed-og-sygdom/sundhedstilbud/naar-du-har-det-svaert/psykologhjaelp-til-unge/ 

 

Sundhedsforsikring gennem dit arbejde

Mange arbejdspladser har tegnet en sundhedsforsikring til deres ansatte. Disse forsikringer indeholder ofte også psykologhjælp. Han kan du få bevilget 4-5 samtaler med en psykolog. Her skal du ikke selv betale, da du er forsikret gennem dit arbejde. Det kræves dog, at du går til egen læge og forsikringsselskabet, før du påbegynder din behandling.

 

Privat sundhedsforsikring

Har du tegnet en privat sundhedsforsikring, er der i nogle forsikringspakker også mulighed for at få psykologhjælp. Tal med dit forsikringsselskab om muligheden for tilskud.

Kommunalt tilskud

Kommuner kan ud fra en social og økonomisk vurdering i visse tilfælde bevilge samtaleforløb med fuld eller delvis offentlig betaling. For at komme i betragtning skal du kontakte din sagsbehandler i din hjemkommune. Hvis du står i en svær økonomisk situation, og der ikke er nogle andre muligheder for at få en gratis psykolog i Århus, kan kommunen i nogle tilfælde være behjælpelig.

 

Offentlig tilskudsordning

Hvis du går til egen læge, er der i nogle tilfælde mulighed for at få en lægehenvisning til psykolog. Denne henvisning giver tilskud til psykologbehandling, hos en tilskudsberettiget psykolog.

 

Personer har ret til tilskud til behandling hos psykolog, hvis de:

 

1) har været ofre for røveri, vold eller voldtægt,

2) har været ofre for trafikulykker eller andre ulykker,

3) er pårørende til alvorligt psykisk syge personer,

4) er ramt af en alvorligt invaliderende sygdom,

5) er pårørende til personer, der er ramt af en alvorligt invaliderende sygdom,

6) er pårørende ved dødsfald,

7) har forsøgt selvmord,

8) har fået foretaget provokeret abort efter 12. graviditetsuge,

9) inden de er fyldt 18 år, har været ofre for incest eller andre seksuelle overgreb,

10) har en let til moderat depression, jf. bilag 1, og på henvisningstidspunktet er fyldt 18 år, eller

11) lider af let til moderat angst, herunder let til moderat OCD, jf. bilag 1, og på henvisningstidspunktet er i aldersgruppen 18 til og med 38 år.

 

Dette er dog en tilskudsordning, hvor du selv skal betale 403,39 kr. for første konsultation og 336,36 kr. for følgende konsultationer.

 

Denne ordning er meget brugt, hvilket også betyder, at de psykologer, der kan modtage klienter med tilskud, som regel har lange ventelister. Særligt i Århus-området er der kapacitetsproblemer.

 

https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=142603&exp=1

 

Gratis forsamtale

Nogle psykologer tilbyder en gratis forsamtale. Her kan du få råd og vejledning i forhold til den situation, du står i lige nu. Der er mange spørgsmål, der kan presse sig på omkring det at skulle starte hos en psykolog. Jeg oplever selv stor interesse for disse 10-15 minutters telefoniske samtaler. Har få vi en uforpligtende snak omkring din situation, og jeg får mulighed for at besvare dine spørgsmål og give dig nogle redskaber med på vejen. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at booke en gratis forsamtale her.

 

Gratis terapi til sårbare, udsatte eller blot fortvivlede borgere.  

“Fundamentet er en organisation for sårbare, udsatte eller blot fortvivlede borgere i Århus som søger ny hjælp og hurtigere resultater.”

Fundamentet er en organisation, der bygger på frivilligt arbejdskraft.

Du kan læse mere her:

www.fundamentet.org/det-vi-kan/  

 

Gratis psykologhjælp for studerende

Er du studerende, kan du søge hjælp gennem studierådgivningen på dit uddannelsessted. Her er der psykologer tilknyttede, der tilbyder korte individuelle forløb på 3-5 samtaler.

Du kan læse mere her:

www.srg.dk/da/få-hjælp/individuelle-tilbud/online-terapi/  

 

Er dette ikke nok, tilbyder nogle psykologer også studierabat. Jeg tilbyder selv en studierabat på over 20%.
Se mere her.

 

Psykologhjælp betalt af din fagforening

Nogle fagforeninger tilbyder gratis psykologhjælp i Århus. Her kan medlemmet modtage et kortere forløb hos en psykolog. Dette tilbud henvender sig ofte til ledige eller sygemeldte medlemmer. Kontakt din fagforening for at høre om dine muligheder.

 

Terapi til unge

TUBA tilbyder anonym og gratis terapi og rådgivning til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Du kan læse mere her: www.tuba.dk 

Psykiatrien

Behandling i psykiatrien er gratis og betalt over det offentlige. Dette henvender sig til de borgere, der har det meget svært. http://www.psykiatrien.rm.dk/patient/sadan-kommer-du-i-kontakt-med-psykiatrien/den-psykiatriske-radgivningstelefon/

 

Gallo kriserådgivning

Hos Gallo kan du få gratis samtaleterapi. Terapien bliver udført af frivillige rådgivere består af psykologer, socialrådgivere, læger, sygeplejersker, familieterapeuter, fysioterapeuter, psykoterapeuter og studerende inden for disse områder. Du kan kommer direkte ind fra gaden eller bestille en tid i forvejen. Læs mere her: http://kriseraadgivning.dk/

 

Har du brug for hjælp til at finde den rette behandler og behandling, er du meget velkommen til at kontakte mig på tlf: 26131209

 

Venlig hilsen

 

Psykolog Jon Glud Kloster